Transparency

Transparency on all levels is for us a must. Those who entrust us with parts of their property have the same right on information as those we support. In fact, we owe transparency to everybody who pays tax, since as a registered charity, it is possible to obtain tax deductions for donations to us.

At the same time, donors ask us for confidentiality which we gladly allow. We do not make the name of donors public, unless they explicitly give us their consent to do so. Single donations higher than 10 percent of our yearly income will be listed with a sum, but without name.

Transparency

We support the demands of the Initiative for a Transparent Civil Society that promotes more transparency in the charity sector.

Netzwerk Wandelstiften

Im November 2009 haben wir zusammen mit 15 anderen Stiftungen das Netzwerk Wandelstiften gegründet. Alle Stiftungen im Netzwerk eint, dass sie Beiträge zu einer sozial und ökologisch nachhaltigen Gesellschaft leisten wollen. Die Mitglieder des Netzwerkes setzen dauerhaft einen überwiegenden Teil ihrer finanziellen und ideellen Kapazitäten ein, um gesellschaftlichen Fortschritt und sozialen Wandel zu fördern.

www.wandelstiften.de

Forum Nachhaltige Geldanlagen

Wir sind Mitglied im Forum Nachhaltige Geldanlagen (FNG). Das FNG ist ein Zusammenschluss von knapp 100 Unternehmen und Organisationen, die sich für Nachhaltige Geldanlagen einsetzen. Das Forum will die Entwicklung nachhaltiger Geldanlagen fördern. Ziel ist es, den positiven Lenkungseffekt dieser Geldanlagen auf Gesellschaft und Umwelt zu stärken und die Verbreitung der Idee der Nachhaltigkeit im Finanzsektor zu unterstützen.

www.forum-ng.de

Bundesverband Deutscher Stiftungen

Wir sind Mitglied im Bundesverband Deutscher Stiftungen. Er vertritt die Interessen der Stiftungen in Deutschland gegenüber Öffentlichkeit, Politik und Verwaltung und fördert den Dialog und insbesondere den Erfahrungsaustausch und die Vernetzung der Stiftungen untereinander.

www.stiftungen.org

Oikocredit Förderkreis Niedersachsen-Bremen

Wir sind Mitglied im Oikocredit Förderkreis Niedersachsen-Bremen. Die Oikocredit-Genossenschaft engagiert sich über ein Netz von Regionalstellen in Lateinamerika, Asien, Afrika und Mittel- und Osteuropa. Arme, die sonst keinen Zugang zu Krediten hätten, erhalten Kredite über Oikocredit zu deutlich besseren Konditionen als auf dem heimischen Markt.

www.oikocredit.org

Creative Commons Licence

This text is licensed under a Creative Commons Licence.

About us

Bewegungsstiftung supports the work of social movements with grants and consulting.

Ask for your free information package! Or learn more about funding opportunities in our film.

Sign up for our newsletter to get regular updates on the work of Bewegungsstiftung.

Facebook Icon (by Dan Leech) Visit us
on Facebook

(For your own safety: We recommend always to open Facebook in a special browser.)

Twitter Icon (by Dan Leech) Follow us
on Twitter

Become an endowment donor now! Strengthen social movements
as part of the network!

About us

Facebook Icon (by Dan Leech) Visit us
on Facebook

Twitter Icon (by Dan Leech) Follow us
on Twitter

Become an endowment donor now! Strengthen social movements
as part of the network!

Make an ethical and sustainable investment and donate the interests to projects.

Make engagement possible! Become the direct sponsor of a movement worker. From 10 Euro per month.

Artilleriestraße 6
27283 Verden