Gehen Sie auf die Straße!

In einem Gastbeitrag in der Frankfurter Rundschau werfen wir einen Blick in die Zukunft:

Stop tax privileges!

30 years of big money lobbying are enough! Because the tax privileges for a small group of wealthy people cost society 80 billion euros a year. Today, the initiative TaxMeNow, the citizens' movement Finanzwende and the network Steuergerechtigkeit start the rematch and demand: overturn tax privileges for the super-rich! The TaxMeNow initiative was started by some of our benefactors who advocate for higher taxation of the wealthy. If you want to support the rematch campaign, you can find all the information here.

Read more ►

Info evening for instigators

Bewegungsstiftung on the ground: If you want to strengthen protest for a just world, you can co-found here! Become part of our foundation community and get in direct contact with activists from social movements and politically like-minded people.

On Monday, October 18 at 7 p.m., we will host an information evening for those interested in foundations. Get to know our motivation and our goals in person. The meeting, a mixture of lecture and exchange round, goes until about 21:30.

Our managing director Gabriele Bischoff will inform you about the...Read more ►

Let`s talk about tax, baby

Steuern müssen zum Wahlkampfthema werden, fordern wir in einem Gastbeitrag für die Frankfurter Rundschau und berichten über die Initiative Read more ►

Wechsel im Stiftungsrat

Wir haben eine neue Stiftungsrätin! Peggy Piesche, seit über 30 Jahren aktiv in der queeren Schwarzen Bewegung, folgt auf Daniel Mittler, der sein Amt im obersten Entscheidungsgremium der Bewegungsstiftung nach fünf Jahren abgibt. Danke für alles, Daniel! Herzlich willkommen, Peggy!

>>In diesem Kurzvideo stellt sich Peggy vor

>> Hier ein Interview mit Peggy in unserem aktuellen Rundbrief

Read more ►

Rundbrief der Stiftung erschienen

Herrschaftskritik, Umverteilung und Verkehrswende: Das sind die Themen unseres neuen Rundbriefs Bewegungsstiftung aktuell.

>>Hier der Link zum PDF

Darin unter anderem:

• Macht kritisch hinterfragen Wer fühlt sich als Teil der Stiftungsgemeinschaft und wer nicht? Die Bewegungsstiftung hat sich auf den Weg gemacht, um Barrieren abzubauen und inklusiver zu werden. Read more ►

"Das Geld gehört mir nicht"

Unsere Stifterin Marlene Engelhorn erklärt in unserem neuen Podcast-Beitrag, warum sie 90 Prozent ihres Millionenerbes weggeben will und weshalb sie sich mit der Initiative #TaxMeNow für Steuergerechtigkeit einsetzt.

>>Hier geht es zum Beitrag

Wir wollen eine integrierte, öffentliche Bahn

Katrin Kusche und Bernhard Knierim von unserem Förderprojekt "Bahn für alle" setzten sich für klimafreundliche, flächendeckende Mobilität ein. Im Interview erklären sie, warum dieses Ziel mit Wettbewerb und Privatisierung nicht zu schaffen ist und wie der Weg zu einer besseren Bahn aussieht.

>>Zum Podcast

NDR reports on the Bewegungsstiftung

The talk show DAS! had journalist Julia Friedrichs as guest. Our managing director, a donor and an activist form a former project explain in a short feature the work of the foundation

>> More info

The pressure on the parties rises

In a guest article for the Frankfurter Rundschau, we state: Corona has exposed the gap between rich and poor. What we need now is redistribution! The pressure for this does not come from the parties, but from movements like our support project "Deutsche Wohnen & Co enteignen" or the alliance "Wer hat, der gibt".

>> More info

Displaying results 1 to 10 out of 256

Newsletter Anmeldung

Wir informieren Sie mit unserem Newsletter regelmäßig datenschutzkonform über die Arbeit der Stiftung.

Become an endowment donor now! Strengthen social movements
as part of the network!

Save for protest!

Make an ethical and sustainable investment and donate the interests to projects.

Make engagement possible! Become the direct sponsor of a movement worker. From 10 Euro per month.

Artilleriestraße 6
27283 Verden